19:00

Hittarps IK svart

Referat: Vejby IF - Hittarps IK svart

Vejby - Hittarp 3-0 (3-0, 0-0)

Sista matchen för vårsäsongen 2023 och vi hade spelat till oss fördelen att ha allt i egna händer. Vid vinst vinner vi serien P15 NV A och för motståndet står Hittarp som låg näst sist. Solklar vinst? För vår del är det väl sällan så, och i och med att vi flyttat matchen p.g.a cupen i Sölvesborg så kom Hittarp med halva laget från sin Skåneserietrupp. Jag var för nervös för att njuta fullt ut av matchen live om jag ska vara ärlig, först när jag såg matchen på video kunde jag konstatera att vi gör vår bästa match för säsongen när det verkligen gäller (igen).

När jag skriver bästa matchen för säsongen så är det inte baserat på att vi gör så värst många mål utan återigen att vi stänger ytor och hjälper varandra över banan på ett bra sätt. Vi får även igång innermittfältet bättre än tidigare vilket är glädjande. På topp hade vi lånat in Wilmer för första gången denna säsongen och han har ju förmågan att koka soppa på en spik. Med nya skor på fötterna gjorde han lite vad han kände för när han kände för det, både med fötterna och pannan.

I första halvlek gör vi alla tre målen för kvällen. Det första i minut 22 efter att Gerber haft lite cirkus på egen hand med sina motståndare för att sedan sätta upp Wilmer som tar emot, nickar fram till sig själv för att sedan avsluta intill närmsta stolpen. Andra målet kommer i minut 30 efter en fast situation där en Hittarpspelare får bollen på handen och vi tilldöms en straff som Elwin förvaltar. Bara två minuter senare spelas bollen ut på kanten till Vilgot som lägger in ett högt inlägg som Wilmer når högst på och nickar över målvakten och in. Mål på nick från inlägg och hörnor har vi inte varit bortskämda med i år.

Vi går till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Fortfarande nervöst. Hittarp är trygga med bollen och spelar fin fotboll.
Vi är inte vana vid ett lag som spelar med så låg press däremot. Känns som vi har gott om tid att rulla boll i backlinjen och byta kant. Skönt som omväxling. Vi blir kanske lite låga i andra halvlek och fyller inte på med lika mycket folk framåt men det kan man köpa en dag som denna. Hittarp sätter inte heller någon ytterligare press för att komma ikapp, så andra halvlek spelas av utan några större incidenter och seriesegern är ett faktum.

Värt att notera är att vi endast släpper in 7 mål på 9 spelade matcher vilket är remarkabelt! BoIS och Wormo är närmst bakom med vars 14 insläppta, men då har de en match kvar att spela. Med 19 mål framåt ligger vi i den andra änden av tabellen men det är kanske lite talande för detta gänget som för det mesta inte gör mer än vad som är nödvändigt. ;)

Storta tack för denna säsongen alla spelare, ledare och ni som följt oss från läktaren! Redan på fredag åker vi till Sölvesborg för cup i dagarna 3 med matcher mot lag som Karlskrona och Mjällby. Efter 3 dagar med detta gänget i ett skolboende lär vi ledare vara redo för sommarsemester.